Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, October 4, 2016

W The Two Worlds


Drama ni best sangat..
Tak pernah aku ulang tengok drama..
Secepat W ni...
Baru habis minggu lepas...
Minggu ni dah ulang tengok..

Walaupun drama ni banyak tak logiknya..
Tapi... sebab Kang Chul yg bikin RECIK!!!!
Semua benda jadi real :))


W TWO WORLDS
Maknanya ada 2 dunia..
1 dunia nyata yang kita semua tinggal..
1 dunia webtoon yang Kang Chul tinggal seperti kita kat dunia ni..


Faham tak?

Tak faham.. meh order W ni..


Ni scene pertama..
Kang Chul mewakili Korea dalam sukan menembak..
Bila tengok ni..
Aku terus ingat drama ni pasal sukan menembak..
Rupanya salah tebak..

Dalam webtoon tersebut..
Kang Chul adalah  pemenang pingat emas..
Acara menembak Sukan Olimpik..

Tapi lepas tu.. tak semena-mena..
Family dia kena bunuh.
Dan dia jadi suspek pembunuhan..

Nasib baik disabit tidak bersalah..
Dan dia berdendam untuk mencari pembunuh keluarga dia..

Ni semua berlaku dalam webtoon..
Tapi kat Kang Chul semua tu betul2 terjadi dalam dunia dia..
Walaupun kadang2 dia terasa cam ada tak kena...


Heroin..
Dia seorang doktor pelatih..
Anak kepada penulis dan pelukis webtoon W...
Webtoon W ni dah terbit lebih kurang 7-8 tahun..
So, dia ni memang kenal sangat dengan Kang Chul..


Suatu hari..
Pembantu ayah heroin called..
Katanya ayah heroin dah hilang..
Bila dia smpi kat pejabat ayahnya..
Dia tengok skrin gambar Kang Chul berlumuran darah...
Maknanya ayah dia nak tamatkan webtoon W ni dengan kematian Kang Chul..

Tak semena-mena..
Tiba2 heroin di tarik masuk ke satu dunia yang lain..
Dia masuk ke dunia W!!!!

Dan... jalan cerita webtoon W berubah mengikut apa yang depa buat..


Heroin ni tahu dia dalam dunia webtoon..
Tapi dia tak boleh nak beritahu hero..
Hero pulak hairan dengan kemunculan heroin..
Setiap kali dia dalam bahaya..
Mesti heroin ni muncul..

Sebab...

Dia dah tahu jalan cerita..
So, sebolehnya dia nak selamatkan hero..
Yelah.. diakan peminat Kang Chul..


Tapi heroin ni boleh je kembali ke dunia biasa...
Setiap kali webtoon ni sampai ke penghujung bab..
Akan keluar perkataan BERSAMBUNG....
Dia pun akan masuk balik ke dunia asal..

Waktu dalam webtoon tu juga lebih laju..
Ikut jalan cerita..
Kadang2 dia hanya hilang dalam 20-30 minit je..



Paling best bila dia kena cari ending...
Cam2 laa dia buat..
Hero dari pada biasa-biasa je dengan dia..
Lama-lama suka :)


Sampai laa si jahat ni muncul...
Eee malas laa aku cerita pasal si jahat ni...
Aku suka yang sweet-sweet..
Romantik2 je..






Alooo looo comelnya!!

Aku tak review sampai habis ni..
Korang kena tengok baru tau bestnya drama ni...
Ready stock ni :)
.
.
.



No comments: