Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, February 11, 2016

C1ZE - The End Of Exercize is Coming!!!!



Lunch hour semalam..
Dihabiskan dengan menonton 6 workout video Cize ni..

MENAKJUBKAN!!!!

Pasal apa tau..
Cize ni tidak hardcore seperti yang diramalkan..

Aku ingatkan ada peserta yang menangis menghungap..
Ada yang menjerit sebab dah tak berdaya..

TAKDE!!!

Semua muka happy je dari awal sampai habis..



Kalau beli hat ori kat amazon sanun..
Ni laa yang akan anda dapat..
3 DVD workout + 1 bonus..
Pastu ada shakeology.. meal plan..
Pastu ada workout calendar..
2 jenis.. beginner & advance..

Yang takde kat aku.. shakeology tu je :)



Kalau korang khatam 3-4 kali CIZE ni..
Pastu pergi audition mana-mana pertandingan menari..
Mesti boleh masuk smpi final.. :)

Jangan risau kalau tak biasa hip hop..
Selalunya Shaun T akan ajar dulu..
Pastu baru kita ikut



Workout dalam ni ada 6
Cool down pun 6
Ada lagi view lain.. tapi aku tak masukkan..


Minggu 1 - Crazy 8's (30 minit)

Minggu 2 - You Got This (43 minit)

Minggu 3 - Full Out (34 minit)

Minggu 4 - In The Pocket (36 minit)

Minggu 5 - Go For It (41 minit)

Minggu 6 - Livin' In The 8's (51 minit)

Bonus - Count Abs (9 minit)

Setiap jenis workout ada Cool Down tersendiri..
So, wpun kat TV tunjuk dah habis..
Tunggu kejap.. ada lagi sambungan untuk cooling down..
Dalam 4-5 minit je..


Kalau ikutkan penglihatan aku..
CIZE ni sesuai untuk semua peringkat berat badan..
Semua peringkat umur dan jantina..

Week 1 - Week 2 cam permulaan..
Tak susah sangat..
Pastu semakin meningkat minggu tu..
Tahap susah tu pun meningkat..



Secara keseluruhannya..
CIZE ni lebih kepada workout hip hop dance..
Shaun T ni memang pakar laa bab2 hip hop ni..

CIZE ni banyak main kaki..
Step makin lama makin laju..
Takde modifier..
Kalau korang nak buat..
Mungkin perlu menonton dulu 2-3 kali..
Pastu baru buat..
Rancang pergerakkan..


Minah atas ni..
Baru buat 5 hari..
Maksudnya.. dia baru buat Crazy 8's sahaja

Ada bezakan...

WPun nampak CIZE ni jauh lebih mudah dari BodyShred..
Tapi result gempak giler!!!


4 bulan je beb..
Hilang lansung tayar michellin kat perut tu


Yang ni sebulan je..
Maksudnya... dia sampai week 4 je..
Belum masuk 2 yang terakhir tu..


Nak masuk meminang?

Sila emel zaliahezlin2106@gmail.com
.
.
.

No comments: