Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, January 27, 2016

Jillian B0DY5HRED


Akhirnya ada workout terkini daripada Kak Jill...
Lama dah ni.. tengah2 bulan tahun 2015.
Tapi ni set..
Bukan sekeping2 cam yang sebelum-sebelum ni..

Workout duration adalah selama 8 minggu..
Workout yang sama akan ulang selama 2 minggu..
Hari-hari tukar workout.. 1 workout hanya ambil masa 30 minit..
Isnin - Sabtu.. Ahad rehat atau boleh buat bonus workout


Ni complete set BodyShred..
Ada 8 workout + 2 Cardio + 1 Bonus

Kak Zel dah mudahkan bagi korang..
Kasi payung baik punya...
1 dvd = 1 rotation = 2 minggu..
Kiranya untuk 2 minggu tu akan guna 1 dvd sahaja..
So, ada 4 kpg jelah..

Untuk yang mahukan yang original..
Boleh cari kat amazon sanun...
Boleh dapat sebiji cam gambar di atas..



8 Shred Style Circuit Workouts
       1. Launch
       2. Rise
       3. Amplify
       4. Escalate
       5. Conquer
       6. Triumph 
       7. Zenith
       8. Apex

2 Straight Cardio Workouts
       1. Fire Up
       2. Ignite


BodyShred is a 60 day progressive workout program based on Jillian's S.H.R.E.D. Method. SHRED is an acronym for Synergistic, High Intensity, Resistance, Endurance,Dynamic.

If you're familiar with other Jillian workouts you will recognize Jillian's signature 3-2-1 interval format here as well. BodyShred workouts are set up as four, 6-minute circuits of 3 minutes resistance, 2 minutes of HIIT cardio, and 1 minute of abs. Moves are performed back to back for 30 seconds each.


Nanti ada yang akan tanya...
Apa beza BodyShred dengan Body Revolution?
Bezanya BS hanya untuk 60 hari..
BR pulak 90 hari..

Tapi.. dari review2 yang aku dah baca..
Banyak yang berpendapat BS ni lebih tough dari BR..
Disarankan kalau buat BS ni..
Jangan ambik kalori lebih dari 1400Kcal sehari..

Kalau ada yang plan ni diet sepanjang tahun 2016 ni..
Akak cadangkan..
Beli 2-2 sekali..
90 hari layan BR dulu..
Kemudian lagi 60 hari layan BS...

Sure malatop laaa body korang nanti...



Satu lagi soalan..
Susah ke tidak?

Kalau korang dah biasa dengan Kak Jill..
Korang takkan tanya aku soalan ni :))

Tapi..
Dari permerhatian aku dari jarak jauh.. lol
Minggu 1-4 tu masih boleh diterima akal waras...

Masuk minggu 5-8..
Sila laaa naik gila!!!

Masa buat tu..
Just bayangkan betapa kempisnya perut korang akan jadi..
Dan berapa lawanya nanti body figure..
Supaya menjadi pendorong untuk habiskan BS ni..

OPUS - ni workout bonus..
Sinonimnya OPUS ni ialah mamPUS..
Memang hardcore wei!!!!!

Kalau berat ko atas 100kg..
Sila laaa duduk atas sofa dan tengok sahaja TV tu..
Tengok je pun dah mengah!!


Soalan lagi...
Ada modifier tak untuk low impact?!

Rasa cam ada..
Tapi tak tau laa dia low impact ke tak tu..
Tengok dia melompat..
Lebih kurang sama tinggi je dengan yang normal..

Pandai-pandai korang laa...
Dah tau tak leh melompat sampai 2 kaki paras lantai..
Ko lompat watpe!!

Apparatus?

Ada... dumbell 3 jenis berat..





Tengok result dah tau kan..
BS ni dahsyat ke tak...

Ni kalau Kak Zel buat ni..
Mau londeh spender..
Dah nak kuar modal pulak beli baru..

So, kesimpulannya..

TENGOK JE SUDAH!!

:))

*nak masuk meminang BS.. sila PM kat FB ye
.
.
.

No comments: