Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, January 21, 2016

Oh My Venus


Akhirnya muncul juga drama hero kesayangan aku.. So Ji Sub..
Lepas Master's Sun.. takde dah drama dia..
Pandai dia pilih drama Oh My Venus ni..
Sesuai dengan dia..

Dalam drama ni dia masih mengekalkan watak orang kaya..
Cumanya dalam Master's Sun.. nampak sangat kayanya..
Yang ni dia biasa-biasa je..


Heroin...
Memang tembam camtu..
Dia kerja sebagai peguam..
Yang ada masalah kegemukkan..

Pertama kali dia jumpa hero dalam flight dari US ke Seoul...
Dia pengsan akibat makan pil kurus & pakai korset..
Hero ni doktor.. tp aku tak pasti doktor apa..
Maybe doktor dietician.. atau doktor sukan..

Masa di US, hero ni dikenali sebagai John Kim..
Seorang Personal Trainer..
Yang banyak membantu selebriti menurunkan berat badan..
Selain itu dia juga trainer kepada seorang peninju Korea..

Lepas dia tolong heroin masa dalam flight tu..
Berkali-kali laa lepas tu..
Asal heroin tu dalam kesusahan je..
Dia pun muncul...


Ni heroin masa sekolah..
Masa sekolah dia memang terkenal sebab lawa...
Masa kat kolej pun dia masih lagi lawa...
Time tu dia ada steady boyfriend dah..
Seorang perenang Korea..
Lama depa ni bercinta..
Sampai heroin dah jadi peguam pun masih itu boyfriend dia..


Tapi.. bila dah bekerja..
Lain pulak jadinya..
Makin tembam..

Akhirnya boyfriend dia tinggalkan dia..
Dan bercinta dengan kawan baik heroin masa di kolej...
Kawan dia tu masa kat kolej kemain gemuk..
Bila dah kerja.. kurus pulak..

Dek kerana frust menonggeng tu laaa..
Heroin nekad utk kuruskan badan..


Bila dia tau hero ni John Kim...
Dia pun paksa hero bantu dia untuk kurus..
Mula2 hero malas nak layan..
Tapi lama-lama dia tolong juga..

So Ji Sub ni...
Pada aku.. dia ni macam Shahrukh Khan tau..
Tak tau kat mana hensem dia..
Tapi.. bila dia berlakon..
Drama apa pun.. mesti nak tengok dia je...
Ulang-ulang kali pun tak jemu2...

Tapi dia ni..
Ada sejarah hitam masa kecil..
Dia mengidap kanser tulang..
Lepas tu mak dia pulak meninggal..
Ayah dia kahwin lain dan hantar dia berubat di US..
Wpun kanser dia tu dah hilang..
Tapi dia masih tak boleh lupa kesakitan kanser tu..
Dan sakit tu muncul secara psikologi wpun dia sebenarnya dah sembuh..


Disebabkan satu kes stalker..
Heroin terpaksa tinggal di rumah hero..
Tapi bukanlah berdua..
Ada lagi 2 pelatih hero yang tinggal bersama dalam rumah tu...


Huhuhuhuhuhu...
Dapat Coach camni...
AKU PUN BOLEH KURUS!!!!!!!!


Yang bestnya...
Hero ni sebenarnya dia jatuh cinta..
Lama sebelum heroin ni kurus..
Dia jatuh cinta pada yang tembam dulu..
Lepas tu dia suka sangat pada lesung pipit heroin...

Drama ni takde laa klise sangat jalan citernya..
Mesti ramai yang jangka..
Nanti keluarga hero tak suka heroin..
Heroin kena halau..
Hero nak juga heroin...

TIDAK!!!

Cerita ni.. sejak depa start declare...
Semua yang jadi sweet-sweet belaka...
Tapi ada laa satu insiden yang menyebabkan hero terpaksa tinggalkan heroin...
Nak tau.. kena tonton sendiri...


Aku dah ulang tengok drama ni 3 kali hoi!!!!
Hah...
Tau dah laaa kan best ke tidak drama ni...

Namun..

Akhir drama ni..
Heroin gemuk semula..
Apsal gemuk balik?!!!

Mai laaaa masuk meminang Oh My Venus ni!! ;)
.
.
.
.

3 comments:

Mariana mat jusoh said...

Zel.. aku dok ulang dah 3 kali gak.. yg lawaknya.. gigih ulang dari episod satu tau.. bukan pilih2 episod.. best sgt.. syg tau pendrive yg ko kirim tu.. nanti nak buat copy dlm external.. takut ilang..

I want to lose weight said...

Aku suka episod 15-16 :)

ch@ said...

akak punya pancing soh tengok, kemain lagi.
kita suka part yg ada trio tu je, so ji sub and yg dua lagi tu.
henry suju mmg ceria. mam...